Pitkästä aikaa taas kirjoitan, en tajua miksi en välillä muista.

Tässä on tullu laitettua miniläppäri taas käyttökuntoon, en nimittäin ole sitä käyttänyt pitkään aikaan juuri sen takia että alkuperäinen näyttö on vaurioitunut, kuolleita pikseleitä. Olisi pitänyt ostaa korvaava näyttö, mutta en voikkaan niin tehä. Meni suunnitelmat taas harakoille. Mutta sain uuden erillisen näytön sitä varten ilmaiseksi johtoineen kaikkineen. Enpä minä oikein laajakuvanäyttöjä tarvi (vielä!).

Pöytäkone on nyt erinomaisessa kunnossa, eipä ole niiden kolmen trojalaisten jälkeen viruksia tullutkaan. Olen nyt hoksannut paremmin jos suoritettava ohjelma ei ole luotettava. Esim. MP3Juicesta saa helposti tartunnan. Tulee alkuperäisten biisitiedostojen sijasta rinnakkais exe-tiedosto. Ja sieltä tulee niitä ylimääräisiä "yllätyksiä".
Jos tulee sinun koneelle joku tollainen epäilyttävä exe-tiedosto, ei kannata suorittaa. Virtuaaliympäristö, esim vaikkapa VirtualBox, on hyvä kohde jolla voi testata onko ohjelma haitallinen, mutta siinä pitää huomioida että virus ei pääse karkaamaan virtuaaliympäristöstä oikealle tietokoneelle.

Virusturvat pitää tietysti olla ajantasalla, ellei halua että tärkeät tiedostot hukkuu kun käyttöjärjestelmä menee nurin, ellei ota joka keskiviikko ja perjantai varmuuskopioita.

Tossa kesällä on minun sukulaiset sössineet tietokoneet oikein kunnolla. Siskolle lainaamani läppäri sai WGA:n riesakseen. Siitäkin piti päästä aika äkkiä eroon, niin piti ladata erikseen sen poisto-ohjelma. Tiettyjä päivityksiä oli joku menny asentelemaan niin meinasi mennä taas työn alle Fujitsu Siemens Amilo. Olisi siinä kiva taas etsiä ajureita oikein olan takaa.

Veljelle lainattu pöytäkone joka on myös Fujitsu Siemens, mutta XP:n kulta-ajoilta, on taas kanveesissa. Joku muuan nimeltä mainitsematon sai käyttöjärjestelmän rikkinäiseksi(taas). Tässä sitten odotellessa että viititäänkö sitö tuoda minulle korjattavaksi. Saa nähdä saanko varmuuskopioda tiedostoja levyltä vai pitääkö ihan suoraan formatoida.

Lopuksi voisi laittaa ihan vitsillä tämän:
http://www.youtube.com/watch?v=lBbCZY-fRBQ
:)